Facebook Pixel

גלוטן

בד״ץ העדה החרדית
12 x 1 קג
12 ק"ג
207 ₪
מחיר ל-1 ק"ג: ₪17.25
מקט " 609654
25 ק"ג
307 ₪
מחיר ל-1 ק"ג: ₪12.28
מקט " 609653
1 ק"ג
18 ₪
מחיר ל-1 ק"ג: ₪18
מקט " 675457
100 גרם
4 ₪
מקט " 675678

אז מה הוא הגלוטן שכולם מדברים עליו? גלוטן הוא למעשה רשת של חלבונים שנמצאים בגרעיני חיטה, שעורה, כוסמין, שיפון, הפועלים בזמן לישת הבצק.

 

לגלוטן עמידות בחום והוא יוצר, בתנאי חום, את המרקם הגמיש של הלחם שאנחנו אוכלים. איך נוצר הגלוטן? הוא שילוב של החלבון עם מולקולות של מים. כאשר מתחילים ללוש את הבצק הגלוטן מתחיל להיקשר למולקולות המים. ככל שנרבה בלישה, כך יתפתח הגלוטן ונקבל בצק גמיש ונוח לעבודה.

 

מוסיפים גלוטן לקמח ממנו רוצים לאפות לחם לשיפור מרקם הלחם. מוסיפים גלוטן לקמח ממנו רוצים להכין בסיס לפיצה, על מנת לקבל בצק גמיש ונמתח. הגלוטן משמש בתעשיית המזון כחומר מייצב.

 

יש לזכור כי חלק מהאוכלוסייה רגיש עד אלרגי לגלוטן ועליהם להימנע מצריכתו.

סימון תזונתי ב-100 גרם מוצר
אנרגיה 375
סך השומנים (ג) 1.7
נתרן (מג) 88
סך הפחמימות 9
סוכרים (ג) 2.6
חלבונים (ג) 82
מספר פנימי
5457
^למעלה