עוגת מילפיי דבש ותפוחים

עוגת מילפיי דבש ותפוחים

מתכון לעוגה בקוטר 22 ס"מ. 

מתכון מאת: יהודית אביב – הלוחשת לאוכל.

 

עוגת מילפיי דבש ותפוחים

החומרים הדרושים לעוגת מילפיי דבש ותפוחים:

1 חבילת בצק עלים מרודד קפוא שהופשר במקרר לילה קודם.

¼ כוס אבקת סוכר לפיזור על הבצק.

 

החומרים הדרושים לקרם:

2 מיכלים שמנת מתוקה 38% שומן (500 גרם).

1 מיכל שמנת חמוצה 15% שומן (200 גרם).

4 - 5 כפות דבש.

4 – 5 כפיות אינסטנט פודינג וניל.

¼1 קופסאות של קוביות תפוחים וקינמון של פוליבה.

 

ציוד לזילוף עוגת מילפיי דבש ותפוחים:

שקית זילוף וצנטר כוכב עם פייה רחבה.

 

חומרים לקישוט עוגת מילפיי דבש ותפוחים:

¼   קופסה של פרי לבחירתכם קוביות תפוחים ופטל אדום, או דובדבנים או תותים.

אופן הכנת הבצק:

  1. מחממים תנור  לחום של 170 מעלות.
  2. פותחים את הבצק המרודד על גבי  נייר אפייה ובעזרת רינג  קורצים שלושה עיגולים בקוטר 22 ס"מ.
  3. מעבירים עיגול אחד מאלו שקרצנו לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים עליו אבקת סוכר ומניחים מעליו עוד נייר אפייה.
  4. מעל נייר האפייה מניחים עוד תבנית שתשמש כמשקולת ותמנע מהבצק לתפוח.
  5. אופים את הבצק 25-30 דקות, עד הזהבה.
  6. חוזרים על הפעולה עם עיגול הבצק השני.
  7. את עיגול הבצק השלישי, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ובעזרת סכין מסמנים משולשים. לא חותכים עד הסוף, אלא רק מסמנים כדי להקל על חיתוך העוגה לאחר האפייה.
  8. מפזרים עליו אבקת סוכר ומניחים מעליו עוד נייר אפייה. מעל נייר האפייה מניחים תבנית שתשמש משקולת ואופים 25-30 דקות עד להזהבה של הבצק.

אופן הכנת הקרם: 

  1. בקערת המיקסר שופכים את השמנת מתוקה והשמנת חמוצה ומקציפים במהירות בינונית.
  2. מעלים בהדרגה את המהירות ומקציפים במהירות גבוהה במשך כשתי דקות.
  3. מוסיפים דבש ומקציפים עוד 2 דקות עד שהקצפת מתחילה להתייצב.
  4. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל ומקציפים במהירות גבוהה עד ליציבות מלאה.
  5. מוסיפים לקצפת את קוביות התפוחים, בשתיים עד שלוש פעימות ומקפלים בעדינות.
  6. מעבירים את קצפת התפוחים לשקית זילוף עם צנטר כוכב עם פייה רחבה.

 

 הרכבת העוגה:

  1. מניחים עיגול בצק אחד על צלחת הגשה ומזלפים פרחי קצפת על כל שטח העיגול.
  2. מניחים מעל הקצפת את עיגול הבצק השני וחוזרים על פעולת הזילוף.
  3. העיגול השלישי יהיה העיגול שבו סומנו משולשי הבצק שאפינו .
  4. מסדרים את העיגול המסומן על שכבת הקצפת השנייה ועל כל משולש מזלפים פרח.
  5. מפדרים את מרכז העוגה באבקת סוכר.
  6. מניחים על כל פרח כמה קוביות תפוחים ופטל אחד.

 

הגשת העוגה: 

  1. על מנת לפרוס את העוגה ושהקרם לא יברח לצדדים, לוקחים סכין שף גדולה, שפיצית וחדה.
  2. נועצים את השפיץ של הסכין במרכז העוגה וחותכים לאורך המשולשים (אם הסכין חדה זה קורה בקלות).
  3. לקראת הסוף חודרים עם כל הסכין ופורסים פרוסה משולשת.

 

 

^למעלה