עוגת תפוחים, קינמון, קוקוס וחלבה

 מתכון מאת: מירב גביש – " גבישס"

המתכון מתאים ל- 2 תבניות עוגת אינגליש קייק 26 ס"מ או עוגה עגולה בקוטר 26 ס"מ.

 

עוגת תפוחים קינמון, קוקוס וחלבה

 

החומרים הדרושים לעוגת התפוחים:

3 ביצים שלמות.

¾ כוס שמן.

1 כוס מיץ תפוחים, או 1 כוס מים.

1 כפית תמצית וניל טהור או שקית סוכר וניל.

2 ½ כוס קמח תופח מאילו כשר לפסח או קמח תופח רגיל.

 3 כפות גדושות של קוקוס טחון.

¾ כוס סוכר.

1 קופסא מלית תפוחים וקינמון פוליבה 400 גרם.

4 כפות ממרח בטעם חלבה פוליבה.

 

החומרים לקישוט לעוגת תפוחים:

250 מ"ל שמנת צמחית פוליבה.

125 מ"ל מים או חלב.

2 כפות גדושות אבקת פודינג וניל.

1 כף מיץ תפוחים.

1 כף אבקת סוכר.

אבקת סוכר לפיזור.

 

הוראות ההכנה לעוגת התפוחים:

  1. מחממים תנור מראש ל-175 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה.
  2. בקערה אחת גדולה שמים: קמח תופח מאילו כשר לפסח/ קמח תופח רגיל, סוכר וקוקוס טחון. מערבבים הכל ויוצרים גומה.
  3. בגומה שמים ביצים, שמן, מיץ תפוחים ותמצית וניל.
  4. מערבבים הכל עד שהחומרים מתאחדים.
  5. מוסיפים את ממרח החלבה ומלית התפוחים והקינמון ומערבבים בעדינות.
  6. מכניסים את התבניות לתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות, אופים כ- 45 דקות או עד שקיסם שמכניסים יוצא יבש.
  7. מוציאים את התבניות מהתנור ומצננים.

הוראות להכנת קרם הווניל:

  1. יוצקים לקערת מיקסר קצפת צמחית פוליבה, מים/חלב ,אבקת סוכר ואבקת פודינג וניל.
  2. מקציפים ל- 3 דקות במערבל חשמלי במהירות גבוהה.
  3. מוספים כף מיץ תפוחים ומקפלים.

הוראות להרכבת עוגת התפוחים:

  1. חוצים את העוגה לשניים.
  2. מניחים על צלחת הגשה פס מהעוגה, מורחים ¾ מכמות הקרם.
  3. מניחים מעל את פס הנוסף של העוגה.
  4. בוזקים אבקת סוכר ומקשטים בקרם וניל.

*ניתן לגוון ובמקום קוקוס וממרח חלבה אפשר לשים כוס שוקולד צ'יפס.

 להדפסת המתכון

 להדפסת החלק השני של המתכון

 

^למעלה