קרמו שוקולד ואגוזים מקורמלים

שוט קינוח כוסות

מאת: גל בוכניק זוכה "משחקי השף"

 

שוט קינוח קרם שוקולד וקצפת בכוס קינוח

 

החומרים הדרושים לקרמו שוקולד:

100 גרם שוקולד חלב פוליבה.

4 גרם ג'לטין + 20 גרם מים.

60 גרם חלמון.

50 גרם סוכר.

75 גרם חלב.

75 גרם שמנת מתוקה.

50 גרם קרם פרלינה פוליבה.

 

החומרים הדרושים לקרם שנטילי וניל:

200 גרם שמנת מתוקה.

20 גרם פודינג וניל.

20 גרם אבקת סוכר.

½ כפית תמצית וניל.

 

אופן ההכנה קרמו שוקולד:

  1. בקערה משרים ג'לטין ומים מניחים בצד כ-10 דקות.
  2. מביאים לרתיחה שמנת וחלב.
  3. מערבבים חלמון עם סוכר.
  4. עושים השוואת טמפרטורות ומחזירים לבישול תוך כדי ערבוב עד שמגיעים ל-82 מעלות.
  5. יוצקים על השוקולד והפרלינה מוסיפים ג'לטין ומערבבים היטב, מומלץ בבלנדר מוט.
  6. מוזגים התערובת לכ- ¾ מגובה הכוס ומפזרים שכבה של אגוזי לוז מקורמלים.

אופן ההכנה של השנטילי וניל:

  1. מעבירים למיקסר את כל החומרים ומקציפים לקצף יציב.
  2. מעבירים לשק זילוף עם צנטר משונן ומזלפים מעל לקרמו .

 

*יש לשמור בקירור