עוגת גבינה קרה עם אוכמניות

 

 

עוגת גבינה קרה במלית אוכמניות

יש לקרר 12 שעות לפני הגשה, מצוין להכנה מראש לפני אירוע.

עוגת גבינה קרה במלית אוכמניות

יש לקרר 12 שעות לפני הגשה, מצוין להכנה מראש לפני אירוע

 

החומרים הדרושים לבצק עוגת הגבינה:

200 גרם חמאה

2/3 כוס סוכר

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל

1 כף קליפת לימון מגורדת

¼ 2כוסות קמח

 

החומרים הדרושים למילוי עוגת הגבינה:

2 מיכלי שמנת מתוקה

3./4 כוס סוכר

500 גרם גבינה לבנה 9% (2 קופסאות)

½ חבילת אינסטנט פונדינג וניל

1 קופסת מלית אוכמניות פוליבה

אופן הכנת הבצק של עוגת הגבינה:

  1. לחמם תנור ל- 180 מעלות.
  2. לערבב במיקסר את החמאה, סוכר, ביצה, תמצית וניל וקליפת לימון.
  3. להוסיף את הקמח וללוש עד לספיגת הקמח.
  4. לשטוח מחצית מכמות הבצק לתחתית תבנית אפייה קפיצית מספר 26 לחורר עם מזלג.
  5. לשטוח את מחצית מכמות הבצק שנותרה על תבנית נוספת מרופדת בנייר אפייה.
  6. לאפות את התבניות בתנור ב- 180 מעלות עד להזהבה.
  7. להוציא מהתנור ולקרר לטמפרטורת החדר.

אופן הכנת המילו לעוגת הגבינה:

  1. להקציף את השמנת המתוקה ולהוסיף בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
  2. לערבב את הגבינה, והאינסטנט וניל לתוך הקצפת המוכנה, עד לקבלת תערובת אחידה.

להרכבת עוגת הגבינה עם קרם אוכמניות:

  1. למרוח על העוגה האפויה את מלית האוכמניות.
  2. לשפוך על מלית האוכמניות את מילוי הקצפת, ליישר ולשטח את המלית על העוגה.
  3. לפורר את שארית הבצק האפוי לפירורים ולפזר על העוגה.
  4. להכניס את העוגה למקרר ל- 12 שעות ולהגיש.

קובץ המתכון להדפסה