קוקילידה שוקולד לבן ואוכמניות

מאת: גל בוכניק ממאסטר שף

 

עוגיית קוקילידה מתכון

 

חומרים הדרושים להכנת עוגיית הקוקילידה:

50 גרם שוקולד מריר 57% פוליבה.

30 גרם חמאה.

30 גרם ביצה.

25 גרם סוכר לבן.

25 גרם סוכר חום.

קורט מלח.

33 גרם קורנפלור.

7 גרם קקאו.

¼ כפית אבקת אפייה.

 

חומרים הדרושים להכנת מוס השוקולד הלבן והאוכמניות:

150 גרם שוקולד לבן.

50 גרם שמנת מתוקה (1).

150 גרם שמנת מתוקה (2).

5 גרם ג'לטין + 35 גרם מים.

50 גרם מלית אוכמניות פוליבה.

 

אופן הכנת עוגיית הקוקילידה:

  1. ממיסים שוקולד וחמאה ומצננים.
  2. מקציפים ביצים, סוכר לבן וחום ומלח לכ-5 דקות.
  3. מקפלים את השוקולד והחמאה ומערבבים לאיחוד.
  4. מוסיפים את הקורנפלור, קקאו ואבקת האפייה ומערבבים לתערובת סמיכה.
  5. מעבירים לשק זילוף ומזלפים עיגול בקוטר 8 ס"מ במרחקים שווים.
  6. אופים ב -180 מעלות 8-10 דקות.

 

אופן הכנת מוס שוקולד לבן ואוכמניות:

  1. בקערה משרים ג'לטין ומים ומניחים בצד 10 דקות.
  2. ממיסים שוקולד לבן ושמנת מתוקה (1) ומצננים.
  3. מקציפים שמנת מתוקה (2) למרקם יוגורט.
  4. ממיסים את הג'לטין ומוסיפים לשוקולד המומס מערבבים היטב.
  5. מקפלים את תערובת השוקולד לקצפת ומקפלים לאיחוד.
  6. מוסיפים את המלית האוכמניות ומערבבים לתערובת אחידה.
  7. יוצקים את המוס לתבנית שקעים סיליקון או רינגים בקוטר 6 ס"מ.

  

הרכבת הקוקילידה שוקולד לבן ואוכמניות:

מניחים על עוגיה מוס שוקולד לבן ואוכמניות ומחברים עם עוגיה נוספת לסנדביץ'

להדפסת המתכון