עוגת סילאן אגוזים וקרמל

 

מאת: מירב גביש-"גבישס"

תבנית עגולה קוטר 22 עם חור או אינגליש קייק 30 ס"מ

 

עוגת סילאן אגוזים וקרמל צילום: פוליבה 

החומרים הדרושים לעוגת סילאן אגוזים וקרמל:

3 ביצים טרופות.

1 כוס קוקוס.

1 כוס שקדים טחונים.

1/3 כוס סילאן פוליבה.

½ כוס ממרח תמרים פוליבה.

1 כוס קמח תופח כשר לפסח (בימים רגילים אפשר להשתמש בקמח תופח רגיל).

 ½ כוס סוכר.

2 כפות פודינג וניל פוליבה.

125 גרם חמאה מומסת/מרגרינה מומסת/שמן קוקוס.

½ כוס חלב/חלב סויה/חלב שקדים/מים/מיץ תפוזים.

אבקת סוכר לקישוט.

 

החומרים הדרושים לרוטב קרמל וסילאן:

¾ כוס סוכר חום.

250 גרם קצפת צמחית פוליבה.

50 גרם חמאה/מרגרינה/שמן קוקוס.

1 כף סילאן פוליבה.

 

אופן ההכנה של עוגת הסילאן:

  1. מחממים מראש תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מכינים שתי קערות אחת לתערובת יבשה ואחת לתערובת רטובה.
  3. בקערה אחת: מערבבים את התערובת היבשה: קוקוס, שקדים טחונים, קמח תופח, סוכר ופודינג וניל. מערבבים ויוצרים גומה.
  4. בקערה שנייה: מערבבים את המרכיבים הרטובים: סילאן, ממרח תמרים, חלב וביצים טרופות. מערבבים. מוספים חמאה מומסת ומערבבים שוב לתערובת אחידה.
  5. מאחדים את שתי התערובות. לגומה שיצרנו שופכים את התערובת הנוזלית ובוחשים בכף עד לאיחוד. אין לערבב יותר מדי. ערבוב יתר יוצר עוגה דחוסה.
  6. מעבירים את התערובת לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומיישרים.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ-35 דקות או עד שקיסם שמכניסים יוצא יבש.
  8. מוציאים מהתנור מצננים 20 דקות

 

אופן ההכנה של רוטב הקרמל סילאן:

  1. בסיר קטן שמים את מרכיבי הרוטב ומבשלים על להבה בינונית-קטנה תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס.
  2. מבשלים על אש נמוכה 4 דקות ללא ערבוב, עד שהרוטב מסמיך.

 

שופכים את רוטב הקרמל על העוגה ומעליו בוזקים אבקת סוכר

מתכון להדפסה