סופגניות ללא טיגון

סופגניות בריוש ללא טיגון, אפויות, בסגנון צרפתי

המתכון  מתאים ל- 24 סופגניות במשקל 60 גרם כל אחת.

סופגניות אפויות חוסכות קלוריות וטעימות כמו סוגפניות מטוגנות.

 

סופגניות אפויות בסגנון צרפתי

 

חומרים הדרושים לסופגניות:

1 ק"ג קמח המיועד לאפיית לחם וחלות, מנופה.

15-25 גרם שמרים יבשים (תלוי בעונת השנה).

20 גרם משפר אפייה גרנטה.

20 גרם אבקת גלוטן.

150 גרם סוכר.

5 גרם תמצית וניל.

200 גרם ביצים, שווה ערך ל- 3 ביצים בגודל לארג'.

450 גרם חלב או 400 גר' מים.

20 גרם מלח.

250 גרם מרגרינה או חמאה רכה חתוכה לקוביות.

 

החומרים הדרושים למילוי הסופגניות:

לבחירתכם מגוון מליות תוצרת פוליבה: מלית בטעם חלבה, ממרח אגוזי לוז, ריבת חלב, ריבת תות קלאסית, קרם פטל, קרם פטיסייר, ומגוון ממרחי שוקולד חלבי או ופרווה.

שקית זילוף עם צנטר עגול.

 

אופן ההכנה של הסופגניות:

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל החומרים היבשים מלבד המלח.
  2. מוספים את החלב או המים ולשים 5 דקות במהירות איטית.
  3. לאחר חמש דקות של לישה איטית, מגבירים את מהירות המיקסר למהירות גבוהה למשך 6 דקות ומוסיפים את המלח.
  4. מוספים את החמאה הרכה, במהלך הלישה המהירה, עד להטמעה ולקבלת בצק אחיד.
  5. מניחים את הבצק בקערה מקומחת קלות להתפחה של 40 דקות בטמפרטורת החדר.
  6. לאחר 40 דקות מוציאים את הבצק מהקערה לשים להוצאת האוויר ומכניסים למקרר להתפחה נוספת במשך שעתיים.
  7. כל שעה, לשים שוב להוצאת האוויר מהבצק.
  8. לאחר סיום התפיחה, מחלקים את הבצק ליחידות של 60 גרם כל אחת.
  9. מעצבים לצורת כדור.
  10. מניחים את הכדורים במרווחים, על תבנית אפייה להתפחה סופית בין שעה לשעה וחצי, תלוי במזג האוויר.

 

אפיית הסופגניות:

מחממים תנור ל- 180 מעלות ואופים  את הסופגניות כ- 12 דקות.

 

הרכבת הסופגניות:

בוחרים ממגוון מליות פוליבה.

מכניסים לשקית זילוף ומזלפים לתוך הסופגנייה

מפזרים על הסופגנייה אבקת סוכר.

 

חג חנוכה שמח!

להדפסת המתכון

^למעלה