פחזניות במילוי קרם פטיסייר

פחזניות במילוי קרם פטיסייר 

החומרים הדרושים לפחזניות במילוי קרם פטיסייר:

100 גרם מים

100 גרם חלב

90 גרם חמאה

13 גרם סוכר

3 גרם מלח

120 גרם קמח

3 – 4 ביצים

 

החומרים למילוי קרם פטיסייר:

חצי קופסא של קרם פטיסייר פוליבה

125 מ"ל קצפת פוליבה

רבע כוס מים/חלב

 

אופן הכנת הפחזנייה:

  1. בקלחת להביא לרתיחה מים, חמאה, סוכר ומלח
  2. .לאחר הרתיחה לכבות את האש ובבת אחת להוסיף את הקמח ולערבב עד שהכל מתחבר יחד.
  3. מחזירים לאש נמוכה לעוד דקה-שתיים לצורך ייבוש הבצק.
  4. מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה ומוסיפים את הביצים בהדרגה עד שהכל נטמע בבצק.
  5. הבצק צריך להגיע למצב דביק וגמיש. על מנת לבדוק זאת לוקחים בין שתי האצבעות מעט בצק ופותחים אותן עד שנשאר שפיץ יציב.
  6. מעבירים לשק זילוף עם צנטר חלק/משונן ומזלפים הבצק לפחזניות גבוהות בקוטר 4 ס" בתבנית עם נייר אפייה.
  7. מורחים ביצה טרופה על הפחזנית ומפזרים בעדינות סוכר גבישי.
  8. אפייה: 200 מעלות במצב סטטי עד להשחמה למשך 25 דק' ואז עוד 5-7 בארובה פתוחה לייצוב. ליצירת ארובה בתנור הביתי יש לפתוח את דלת התנור ע"י הנחת כף עץ לפתיחה קלה של דלת התנור.
  9. להוציא מהתנור בתום האפייה ולהניח לקירור.

אופן הכנת הקרם פטיסייר:

במיקסר מקציפים יחד קצפת פוליבה וקרם פטיסייר פוליבה עד לקבלת קרם יציב.

 

אופן הרכבת הפחזנית במילוי קרם פטיסייר:

  1. מכניסים את הקרם לשקית זילוף עם צנטר משונן.
  2. עושים חור בתחתית הפחזנית ומזלפים את הקרם.
  3. ניתן גם לחצות את הפחזנית לחצי ולזלף הקרם עם צנטר משונן.

להדפסת המתכון