אוזני המן יצירתיות

אוזני המן בבצקים מיוחדים ומליות צבעוניות

בצק פריך קלאסי, כ-20 יחידות

 

אוזני המן יצירתיות 

 

החומרים הדרושים להכנת הבצק:

100 גרם אבקת סוכר.

200 גרם מרגרינה או חמאה.

2 כוסות קמח (300 גר').

1 ביצה.

1 כפית תמצית וניל.

 

החומרים הדרושים למילוי :

לבחירתכם מבחר מליות פרג מתוצרת פוליבה: מלית פרג מועשרת המכילה יותר פרג, מלית פרג,רגילה ומלית פרג ללא תוספת סוכר. וכן מבחר מליות נוספות: ממרח חלבה, ממרח תמרים, ריבת חלב, מלית קוקוס, מלית פטיסייר.

כמו כן תוכלו לבחור ממגוון ממרחים בטעמי שוקולד תוצרת פוליבה: ממרח בטעם שוקולד, ממרח רוזמרי, ממרח נוגט. יש גם ממרחים פרווה.

תוכלו למלא את אוזני ההמן בממרחים בטעמי פירות מתוצרת פוליבה: ממרח בטעם פטל, משמש, תות.

 

אופן ההכנה של בצק פריך קלאסי:

  1. לערבב בקערת מיקסר אבקת סוכר, מרגרינה וקמח עד תערובת פירורית (כמו קוסקוס).
  2. להוסיף את הביצה ותמצית וניל.
  3. לערבב רק עד לקבלת בצק רך.
  4. להכניס למקרר לשעה אחת.
  5. לרדד את הבצק לעלה דק בעובי 3 מ"מ.
  6. לקרוץ עיגולים בעזרת כוס בגודל הרצוי .
  7. לזלף את המלית למרכז העיגול.
  8. לקפל את הבצק לצורת משולש.

טיפ! ניתן לשלב שתי מליות שונות, בצבעים שונים לקבלת אוזן המן צבעונית ויפה. לדוגמה ניתן לשלב ממרח שוקולד ומלית קוקוס, ממרח חלבה וממרח רוזמרי ועוד.

 

אפייה:

יש לאפות בחום של 200 מעלות כ-10 דקות.

לאחר הקירור לפזר אבקת סוכר על עוגיות האוזני המן.

 

 

ואם מתחשק לכם לגוון קצת את עוגיות אוזני ההמן הקלאסיות לפניכם אפשרויות מעניינות לאוזני המן קצת אחרת.

 

 

אוזן המן מבצק שוקולד

לקבלת בצק שוקולד יש להכין את המתכון הקלאסי עם אותם חומרים פרט לקמח.

השינוי – יש להוסיף 270 גרם קמח ו- 30 גרם קקאו.  

מומלץ לזלף מליות בצבע בהיר בבצק השוקולד כמו :מלית קוקוס, ממרח חלבה.

 

אוזני המן מבצק אומנותי

עוד גיוון לאוזני המן קלאסיות הוא שילוב של בצק פריך קלאסי עם בצק שוקולד, ליצירת בצק במראה סנוויץ

באוזני המן אלו משלבים את שני סוגי הבצק, הבצק הפריך הקלאסי ובצק השוקולד.

מרדדים על בצק בנפרד ומניחים בצק קלסי על בצק שוקולד ושוב שכבה של בצק קלאסי.

 

אוזני המן מבצק זברה

ליצירת מראה מעניין של פסים לאוזני המן מרדדים את שני סוגי הבצקים לעובי 3 מ"מ.

מניחים פס בצק "קלאסי", לידו בחפיפה של כחצי ס"מ מניחים פס מבצק שוקולד וממשיכים כך לסירוגין עד לקבלת פסי זברה.

מרדדים שוב לעובי הרצוי.

קורצים עיגולים.

מזליפים את המלית.

מקפלים למשולשים ולאופים.

להדפסת המתכון

לדפסת החלק השני של המתכון 

^למעלה