פבלובה קצפת ומלית דובדבנים

הפבלובה מורכבת ממרנג אפוי, מילוי וסירופ לקישוט

 

פבלובה קצפת ומלית דובדבנים פוליבה

 

חומרים להכנת המרנג:

150 גרם חלבון.

150 גרם סוכר לבן.

150 גרם אבקת סוכר.

10 גרם קורנפלור.

 

תהליך הכנת המרנג:

  1. לחמם את החלבון והסוכר לטמפרטורה של 60 מעלות בבן מרי תוך כדי עירבוב או עד שהסוכר נמס. כדאי להשתמש במד טמפרטורה.
  2. את התערובת יש להקציף במיקסר. מקציפים במהירות גבוהה עד קבלת קצף יציב. לאחר קבלת קצף יציב יש להוסיף בהדרגה ותוך כדי עירבוב את אבקת הסוכר והקורנפלור וממשיכים להקציף עוד כ- 5 דקות עד קבלת מרנג יציב.
  3. מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם צנטר עם פייה חלקה בקוטר 10 ס"מ ומזלפים על גבי נייר אפיה. המטרה לייצר תבנית עגולה עם דפנות לקליטת המילוי.
  4. מזליפים את הבסיס בצורת מעגלים עד לקוטר 6 ס"מ. בשוליים מזלפים מסביב עיגול חיצוני ליצירת חומה מוגבהת.
  5. אופים בתנור בחום של 90 מעלות למשך 3 שעות עד קבלת מרנג יבש.
  6. מצננים לטמפרטורת החדר.

 

חומרים להכנת מילוי הפבלובה:

200 גרם קצפת פוליבה.

100 גרם מים או חלב.

15 גרם פודינג וניל.

 

תהליך הכנת מילוי הפבלובה:

  1. מקציפים כל החומרים לקרם יציב.

 

 החומרים הדרושים להכנת סירופ דובדבנים:

250 גרם דובדבן קפוא.

¾ כוס סוכר לבן.

¼ כוס מים.

לחילופין ניתן להשתמש גם במלית דובדבנים פוליבה.– יש להוסיף מעט מים למלית במידה והמלית סמיכה.

 

תהליך הכנת סירופ דובדבנים:

מרתיחים את הדובדבן הקפוא הסוכר והמים, תוך כדי ערבוב, עד שהפרי מתרכך מעט ומגיר נוזלים.

מקררים.

  

הרכבת הפבלובה

מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן את מילוי הקצפת.

מניחים מעט מסירופ הדובדבנים על בסיס המרנג.

מזלפים מעל את הקצפת. לקישוט שמים כפית מהמילוי על הקצפת.

יש לשמור בקירור*

להדפסת המתכון