מוס שמנת לימון וקוקוס

מוס שמנת לימון

מתכון ל- 10 כוסות קינוח

מאת: מירב גביש - "גבישס"

 

מוס שמנת לימון פוליבה


החומרים הדרושים לתחתית המוס לימון וקוקוס:

250 גרם עוגיות לפסח (בימים רגילים ניתן להשתמש בעוגיות פתי בר).

100 גרם חמאה מומסת.

גרידת לימון מחצי לימון.

 

החומרים הדרושים למוס:

2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה - 500 מ"ל.

1 צנצנת חלב מרוכז פוליבה  300 גרם.

1 כף גדושה פודינג וניל .

1 כפית מיץ לימון.

2 כפות קוקוס טחון לבן.

גרידת לימון מחצי לימון.

 

 לקישוט המוס שמנת לימון וקוקוס:

10  כפיות קוקוס לבן.

10 כפיות קוקוס קלוי.

 

הוראות הכנה לתחתית המוס:

  1. מעבדים את העוגיות לפירורים, אפשר בבלנדר או במג'מיקס.
  2. מעבירים לקערה מערבבים את הפירורים יחד עם החמאה המומסת וגרידת הלימון.


הוראות הכנה למוס לימון:

  1. בקערה מערבבים חלב מרוכז, מיץ לימון, גרידת לימון וקוקוס לבן.
  2. בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה עם פודינג וניל לקצפת יציבה.
  3. מאחדים את מלית השמנת עם הקצפת היציבה בתנועות קיפול.

 

הרכבת המוס לימון וקוקס:

מניחים בתחתית כל כוס 2 כפיות גדושות של פירורים.

מניחים שכבת מוס.

מפזרים מעל כפית פירורים.

מקשטים בקוקוס קלוי וקוקוס טחון.


* שומרים במקרר עד 3 ימים ובמקפיא עד חודש.

מתכון להדפסה