טרייפל "אלפחורס" עם ריבת חלב, קוקוס ושקדים

מתכון מאת: מירב גביש - "גבישס"

 

טרייפל אלפחורס 

 

החומרים הדרושים להכנת הקרם:

2 מיכלים של שמנת מתוקה.

1 כוס חלב.

80 גרם פודינג בטעם וניל פוליבה.

2 כפות ריבת חלב פוליבה.

 

החומרים הדרושים להכנת עוגת ספוג שקדים:

3 ביצים שלמות.

90 גרם סוכר.

100 גרם שקדים טחונים.

קורט מלח.

מעט אבקת סוכר.

4 כפות ריבת חלב.

 

לקישוט : 100 גרם שוקולד לבן/חלב/מריר מגורר, 20 גרם שבבי קוקוס לבן.

 

אופן ההכנה של לעוגת הספוג:

  1. מחממים תנור מראש לחום של 170 מעלות.
  2. מרפדים תבנית מלבנית, 20*30 ס"מ, בנייר אפייה, משמנים את נייר האפייה ובוזקים אבקת סוכר מעל.
  3. בקערת מיקסר מערבבים את הביצים ,סוכר וקורט המלח.
  4. מקציפים במהירות גבוהה. מתחילים בחצי דקה בהקצפה במהירות נמוכה ואז מגבירים. מקציפים כ-8 דקות עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
  5. מקפלים בעדינות את השקדים הטחונים לתוך התערובת, בכף עץ או מרית.
  6. יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים בעדינות עם מרית. עובי התערובת כ- 2 ס"מ.
  7. אופים את העוגה כ- 10 דקות עד להזהבה קלה.
  8. מוציאים את העוגה מהתנור לצינון.
  9. מעבירים את העוגה עם נייר האפייה לרשת צינון ומצננים כ-5 דקות.

 

אופן ההכנה של הקרם:

  1. בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה, חלב ואבקת פודינג וניל עד לקבלת קרם יציב.
  2. מוסיפים 2 כפות ריבת חלב פוליבה ומערבבים בעדינות.
  3. שומרים בקירור עד לשימוש.

 

אופן הרכבת הטרייפל:

  1. מורחים על עוגת הספוג ב- 4 כפות ריבת חלב.
  2. מחלקים את מלבן העוגה ל-3.
  3. מניחים בתחתית גביע טרייפל או קערה יפה על רגל, או קערה שקופה, שליש מעוגת ספוג שקדים.
  4. מניחים מעל שכבת העוגה חצי מכמות השמנת המוקצפת ומפזרים מעל כף קוקוס.
  5. מניחים שכבה נוספת על העוגה וחוזרים על התהליך.
  6. מפזרים מעל השכבה האחרונה שוקולד מגורר.


*שומרים במקרר 3 ימים או בפריזר עד חודש. יכול לשמש גם כגלידה משובחת ביותר.

יש להפשיר במקרר.

^למעלה