גלילת קצפת ומלית דובדבנים

 

 

 

מתכון מאת: מיקי שמו

 

החומרים הדרושים לבצק עוגת הגלילה:

4 ביצים

100 גרם סוכר

100 גרם קמח

¼ כפית אפייה

קורט מלח

1 כף שמן

גרידת לימון

 

החומרים הדרושים לקציפה והמילוי של גלילת הקצפת ומלית הדובדבנים:

 

500 מ"ל קצפת פוליבה

4 כפות סוכר

מלית דובדנים פוליבה

 

לציפוי עוגת הגבינה:

קוקוס קלוי או אגוזי לוז גרוסים

 

 אופן הכנת הבצק של עוגת הגבינה:

 

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  2. מקציפים את הביצים עם הסוכר לקציפה יציבה ובהירה.
  3. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, מלח וגרידת הלימון.
  4. מורידים את המיקסר למהירות איטית ומוסיפים את השמן.
  5. בעזרת מרית, בתנועות קיפול מהירות ומעטות, יוצרים תערובת אחידה.
  6. משטחים על גבי תבנית המרופדת בנייר אפייה.
  7. אופים בחום של 200 מעלות כ-15 דקות.

הכנת הקציפה:

 

  1. במיקסר מקציפים קצפת פוליבה עם 4 כפות סוכר עד לקבלת קצף יציב.

הרכבת גלילת הקצפת ומלית הדובדבנים:

 

  1. מורחים את הקצפת על גבי הרולדה ומזלפים מעל מלית דובדבנים לרוחבה של הרולדה ומגלגלים לגלילה.
  2. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לשעתיים.
  3. מוציאים מהמקפיא מצפים את החלק העליון בקצפת שנותרה ומפזרים מעל אגוזי לוז גרוסים / קוקוס קלוי.

להדפסת המתכון

^למעלה